TIPS : GUNTING KAIN

Bestnya dapat gunting baru, jenama NIBBO, ada kat kedai tu, gunting kain ni mmg best sebab berat dan tajam. Macam gunting orang dulu-dulu, ada jual kat certain kedai menjahit aje. Bukan senang nak cari, cari kat ceruk-ceruk. Hehe.

Ada caranya nak asah gunting kain ni, pi gunting botol kicap(kaca), hehe, tak caya, test2…

 

Antara tiga-tiga gunting ni jenama NIBBO ni paling ok, yang lain klon je, guna tak lama, skru nak tertanggallah, tak tajamlah. Yang paling penting, jangan guna gunting kain untuk gunting kertas atau lain-lain mmg hampeh, langsung tak leh nak pakai nanti.

 

Advertisements
2 comments
  1. firdaus said:

    assalamualaikum. kalau nak asah gunting, boleh layati fb: ultra sharp knife and tool sharpening service. gunting kain berkualitu tinggi buatan jepun pun ada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: