PERSIAPAN BABY KEDUA II

Eh ada lagi yang dibuat ni, haa, bed sheet tu dah lama sangat dah terletak, pastu nak buat quilt Aisyah, lamanya tertangguh, menyiapkan tempahan. Takpe2, minggu ni last untuk tempahan, so boleh concentrate dengan yang ada kat rumah.

Patutlah, tukang-tukang jahit ni selalu cerita, time raya tak sempat nak pakai baju raya sebab tempahan punya la bertimbun, last minute tempah pun dah biasa, mana dan nak  buat untuk keluarga sendiri, 😀 ye tak? hehe

Mohon pada Allah s.w.t adalah masa minggu ni untuk aktiviti mulia ini, langsir baru pun tak jahit habis lagi ni, kang dah deliver kang langsung tinggal tu semua. Hehe.

Senarai keperluan yang perlu dijahit :-

  • Bedsheets (Baby Coat)
  • Quilt Aisyah (tgh cari idea ni, tak berapa pasti dengan cara jahit quilt yang pusing-pusing tu)
  • Langsir raya untuk rumah (2 bilik, ruang tamu dan dapur, opss juga pintu bilik)
  • Alas meja (belum dapat material lagi, tapi contoh boleh dapat kat sini, tipnut.com.. macam2 jenis ade kan)

Wah, best-best deco rumah, buatan tangan sendiri, belasah je la if tersalah dari yang kita estimate. Kata baru belajar kan, hehehe, mungkin permulaan kita wat salah, tapi if tak cuba mana nak tau kelebihan kita kan. Bak kata ‘Kekurangan kita sekarang, adalah kelebihan kita pada masa akan datang, so positif aje’ hehe..

Mestilah bestkan nak menyambut baby kedua, macam-macam perasaan dalam hati ni, tak tau apa akan jadi esok. Barang-barang semua dah ada, due date mungkin awal (tapi yang dulu delay 3 hari), husband biarlah dia lambat sikit gi outstation, Aisyah.. kalo ibu dia kena tahan wad, janganlah dia merengek nak tido dengan ibu (masuk cara seludup pun belum tentu lepas, hehe) neneknya lah jadi teman.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: