PERKARA PERTAMA

Banyak betul agenda bermain-main dalam kepala Mak Buyung ini. 😀 (Saya sedang mengandungkan anak kedua – 8 bulan dah, bersalin awal bulan 6, hehe),
Sempat lagi plan untuk tempat menjahit saya.
Mulalah berangan…
 
Saya memang mengidam tempat menjahit dimana mesin-mesin diletakkan di atas meja dan mesti kena ada patung, susah maa kalau tak ada patung, dah siap nak suit kat badan tak nampak, lagi-lagi tengah mengandung ni, melebar sana-sini.. hehe (Sumber : Klik)
Sewing Studio saya? hehe
Rumah saya kecil, bilik pun 2 saja, barangan menjahit pun kongsi bilik dgn anak, sementara.. ok la kan, ada rumah sendiri seronok jugam boleh plan macam-macam ~mode : berangan~
Plan saya untuk susunatur ruang menjahit

 

1. Almari untuk alatan jahit, kain-kain dan aksesori
2. Ruang / Meja mesin jahit – sekarang saya ada dua mesin jahit (satu portable, satu ada meja)
3. Patung (Patung Mannequin cantik kan, macam ganbar kat atas ni) dan tempat penyidai baju untuk baju yang telah siap dan digosok
4. Saya amat memerlukan  kain langsir atau wall paper untuk ambil gambar baju2 saya sebagai portfolio atau jualan
Dua daripada empat telah tercapai, ada lagi dua yang perlu diusahakan lagi, ye ye saya sedang survey2 patung dan kain langsir yang sesuai dengan tema blog saya.
Insya Allah, akan diusahakan dalam masa terdekat. Mudahkanlah Ya Allah. 😀
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: